Blauwe fluoriet

 

Algemene informatie

Blauwe fluoriet kan groenblauw tot indigoblauw van kleur zijn.

 

Werking

Fluoriet is een beschermende en stabiliserende steen, die het zelfvertrouwen vergroot en helpt structuur te brengen in ons leven. De steen geeft inzicht in beperkende gedrag- en denkpatronen en onderdrukte gevoelens en werkt emotioneel stabiliserend. Fluoriet is een goede steen om te dragen tijdens het studeren. De steen bevordert de concentratie, zorgt voor een snelle informatieverwerking en helpt om verbanden te leggen met al aanwezige kennis. Het beschermt tegen en reinigt elektromagnetische straling (bijvoorbeeld van computers en mobiele telefoons). De steen heeft een positieve werking op stijfheid, gewrichtsproblemen (zoals artritis) en reuma. Het is goed voor de botten en tanden en het verlicht de pijn bij gordelroos en andere zenuwpijnen. Verder heeft het een gunstige werking op de huid (bijvoorbeeld op puistjes en rimpels) en slijmvliezen, met name van de ademhalingswegen.

Naast de algemene werking van fluoriet werkt blauwe fluoriet met name op de hersenen en de geest in. Het bevordert het geheugen, de concentratie, rationeel denken en informatie verwerking. Het helpt bij verwarring, twijfel en mentale instabiliteit en maakt de geest helder en sterk. Deze steen heeft een positieve werking op de ogen, oren, neus en keel en kan oorsuizen verminderen.

 

Verzorging

Blauwe fluoriet kan verbleken onder invloed van zonlicht en het is beter deze steen niet te veel bloot te stellen aan water. 

 

Chakra

Keel chakra (5e) en voorhoofd chakra (6e)

 

Sterrenbeeld

Waterman & Vissen

 

Blauwe fluoriet kopen in de webwinkel

 

Blauwe fluoriet stenen Blauwe fluoriet hangers Blauwe fluoriet armband Blauwe fluoriet sieraden
Blauwe fluoriet stenen Blauwe fluoriet hangers Blauwe fluoriet armbanden Blauwe fluoriet sieraden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »