Grossulaar

 

Algemene informatie

Grossulaar is een variëteit granaat. De steen is doorzichtig tot doorschijnend met een glasachtige glans. Een grossulaar met een oranjebruine kleur wordt hessoniet genoemd en de smaragdgroene variant heet tsavoriet.

 

Werking

Granaat is de perfecte steen voor crisissituaties en situaties waarin het leven uitzichtloos lijkt. De steen geeft kracht en energie, doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen, zelfvertrouwen, wilskracht en vitaliteit. Het bevordert hoop en moed, optimisme, levensvreugde en overlevingsdrang, Blokkades, weerstanden, remmingen en beperkende gedrag- en denkpatronen worden verminderd. Fysiek vergroot granaat het zelfgenezend vermogen van het lichaam, versterkt het immuunsysteem en bevordert de opname van vitaminen en mineralen. Verder heeft de steen een positieve invloed op bloed en de bloedsomloop, seksuele en potentie problemen, hart, en longen.

Naast deze algemene kenmerken van granaat heeft grossulaar de volgende aanvullende eigenschappen:

Grossulaar kan helpen bij conflicten en juridische problemen. Het helpt ontspannen en dingen op z’n beloop te laten en bevordert samenwerking. Fysiek heeft grossulaar een positieve invloed op de vruchtbaarheid, nieren, slijmvliezen, reuma, psoriasis en de opname van vitamine A.

 

Verzorging

Grossulaar kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. 

 

Sterrenbeeld

Ram

 

Chakra

Hart chakra (4e)

 

Chemische eigenschappen

Samenstelling: Ca3Al2(SiO4)3+Fe,Mn hardheid: 6,5-7,5 & dichtheid: 3,57.

 

Grossulaar kopen in de webwinkel

 

Grossulaar ruw Grossulaar steen Grossulaar hanger Grossulaar sieraden
Grossulaar ruw Grossulaar stenen Grossulaar hangers Grossulaar sieraden