Amber

 

Algemene informatie

Amber, ook wel barnsteen genoemd, is een fossiel hars van miljoenen jaren oud. Copal is jonge amber variant. Amber is meestal geel tot roodbruin van kleur maar kan ook groen, blauw en zwart zijn. De steen is doorschijnend tot opaak. Het is licht en breekbaar en kan makkelijk verward worden met kunststof. Er zijn verschillende manieren om barnsteen van kunststof te onderscheiden. Amber smelt als er een lucifer bij gehouden wordt, het blijft drijven in een verzadigde zoutoplossing en het licht op onder een UV lamp.

 

Werking

Zet negatieve energie om in positieve energie en maakt vrolijk.

Amber werkt reinigend en beschermend. De krachtige maar zachte energie van deze steen brengt balans in het (energie) lichaam en helpt negatieve emoties en emotionele en fysieke pijn verminderen. Het maakt vrolijk, stabiel en weerbaar en geeft zelfvertrouwen. Amber geeft een steuntje in de rug als het even wat minder gaat en kan ook ondersteunend werken bij stress, depressieve en suïcidale gevoelens en andere stemmingsstoornissen. Fysiek heeft barnsteen een positieve werking op de nieren, galblaas, darmen, maag, milt, keel, gewrichten, slijmvliezen en de ziekte van Lyme. Het kan de wondgenezing verstellen en werkt verlichtend bij het doorkomen van tanden bij kinderen. Daarnaast is barnsteen ook een hele geschikte steen voor honden omdat het goed is tegen teken en vlooien en angstige honden wat meer zelfvertrouwen kan geven.

 

Verzorging

Amber kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. 

 

Toepassingen

Amber kun je bij je dragen of kan enige tijd op een plek waar de werking nodig is op het lichaam gelegd worden. Het kan het beste langere tijd gedragen worden. Bij baby's en kleine kinderen helpt amber beter als de moeder de steen eerst een tijdje gedragen heeft.

 

Sterrenbeeld

Leeuw

 

Chakra

Zonnevlecht (3e)

 

Etymologie

Amber is afgeleid van het Arabische woord anbar = ambergrijs.

 

Vindplaats

De belangrijkste vindplaats van amber is het Oostzeegebied. Daarnaast kan men de fossiele hars ook vinden in o.a. Denemarken, Dominicaanse republiek, Nederland, Syrië, Libanon, Thailand, Vietnam, Canada, de VS en Duitsland.

 

Chemische eigenschappen

Samenstelling: bestaat uit de elementen C, O, H, en S, hardheid: 2-2,5 & dichtheid: 1-1,1.

 

Amber of barnsteen kopen in de webwinkel

 

Amber ruw Amber hanger Amber armbanden Amber kettingen
Amber ruw en gepolijst Amber hangers Amber armbanden Amber kettingen
Amber oorbellen Amber kralen
Amber zilveren sieraden Amber kralen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »