Sfaleriet

 

Algemene informatie

Sfaleriet of zinkblende is van nature geel, bruin of grijs maar kan doordat het vaak insluitsels bevat ook rood, zwart, groen, grijs en wit zijn.

 

Werking

Sfaleriet maakt sterk en brengt het lichaam en de chakra's in balans. Dit geldt met name wanneer de onderste chakra's te weinig actief zijn en de bovenste chakra's overactief. De steen stimuleert namelijk de onderste drie chakra's waardoor wilskracht, zelfvertrouwen, moed, vitaliteit, levenslust, passie, creativiteit en eigenwaarde toenemen. En doordat de steen een sterke connectie met de aarde maakt, helpt het ook een te veel aan energie in de bovenste chakra's goed afvoeren. Hierdoor wordt het lichaam voorzien van voedende energie uit de aarde, worden de chakra's in balans gebracht en is men sterk geaard. Dit zorgt ervoor dat je goed in kracht staat en dus beter beschermt bent bij spirituele activiteiten, zeker als je daarbij in een andere bewustzijnstoestand komt, of het lichaam verlaat. Fysiek heeft sfaleriet een positieve werking op de zuurstofopname, de spieren, het immuunsysteem, de vruchtbaarheid en seksuele problemen.

 

Verzorging

Sfaleriet kan beter niet met water gereinigd worden.

 

Toepassingen

  • Sfaleriet kan op of bij het lichaam gedragen worden.
  • Sfaleriet kan vastgehouden worden tijdens bijvoorbeeld sjamanistisch werk en astraal reizen voor bescherming en aarding.

 

Chakra

Basis chakra (1e), heiligbeen chakra (2e) en zonnevlecht chakra (3e)

 

Vindplaats

Sfaleriet komt o.a. uit Spanje en Mexico.

 

Chemische eigenschappen

Samenstelling: (Zn,Fe)S, hardheid: 3,5 - 4 & dichtheid: 3,9 - 4,1.

 

Sfaleriet of zinkblende kopen in de webwinkel

 

Sfaleriet steen en hanger
Sfaleriet stenen en hangers

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »