Shiva lingam

 

Algemene informatie

De shiva lingam is in India al duizenden jaren een heilige steen. Het symboliseert de vereniging van de god Shiva met zijn vrouw de godin Kali.

 

Werking

Shiva lingam verenigt vrouwelijke en mannelijke energie in zich en brengt hierdoor het mannelijke en vrouwelijke in jezelf in balans. Deze steen heeft een positieve werking op seksuele problemen en op de voortplantingsorganen. Klachten zoals bijvoorbeeld impotentie, onvruchtbaarheid, menstruatiekrampen en onvermogen tot orgasme te komen, kunnen door de shiva lingam verbeteren. Ook kan de steen ondersteunen bij de verwerking van seksueel misbruik.

 

Verzorging

Shiva lingam kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

 

Chakra

Alle chakra's.

 

Etymology

Shiva is de Hindoe god van zowel de schepping als de vernietiging. Het woord lingam heeft verschillende betekenissen. Een algemene vertaling van dit woord is 'symbool' of 'teken', maar het is ook een woord in het Sanskriet dat verwijst naar het mannelijk geslachtsdeel.

 

Vindplaats

De steen wordt gevonden in de Narmada rivier in India.

 

Chemische eigenschappen

De chemische formule van Shiva lingam is onbekend. Volgens een aantal bronnen is het samengesteld uit kwarts, basalt, ijzeroxide, agaat en chalcedoon. De hardheid is 6 - 7.

 

Shiva lingam kopen in de webwinkel

 

Shiva lingam steen Shiva lingam hanger
Shiva lingam stenen Shiva lingam hangers

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »