Zilveroog

 

Algemene informatie

Zilveroog of chrysotiel in serpentijn is een grijze tot grijsgroene serpentijn variant, vaak met een streeppatroon. Chrysotiel bevat asbest. Er kan alleen gezondheidsgevaar ontstaan als er in de steen geboord of gezaagd wordt en er vezels vrijkomen.

 

Werking

Energiewerk en healings, bescherming en balans.

Serpentijn brengt balans in lichaam en geest en helpt negatieve energie en straling buiten houden. De steen werkt kalmerend bij nervositeit, spanningen en stress en zorgt voor innerlijke rust. Ook bij conflicten bevordert de steen evenwicht en stimuleert tot het sluiten van een compromis. Seksuele problemen veroorzaakt door gespannenheid worden verminderd. Spiritueel bevordert de steen spirituele vermogens en is zeer geschikt om een meditatie te ondersteunen. Fysiek brengt de steen ook evenwicht. Serpentijn werkt reinigend, ontgiftend, pijnstillend (met name bij spierpijn, menstruatiepijn en kiespijn) en ontkrampend. Het brengt de insulineproductie, het bloedsuikergehalte en het calcium- en magnesium gehalte in balans en remt overmatige verzuring. Hierdoor heeft het een positieve werking op diabetes and hypoglycemie. De steen heeft een positieve werking op problemen van de darmen, maag en nieren en vermindert menstruatiepijn en -krampen.

Naast de algemene eigenschappen van serpentijn heeft zilveroog de volgende aanvullende eigenschappen:

Zilveroog wordt gezien als een krachtige serpentijn soort. De steen kan heel goed gebruikt worden bij energiewerk en healings omdat het de genezende energiestroom kan versterken, de aura reinigt en eventuele gaten hierin kan repareren. Hierdoor worden klachten zoals moeheid, futloosheid, uitputting en neerslachtigheid verminderd en word je minder vatbaar voor ziekte en voor mensen die energie bij je weg nemen. Zilveroog helpt contact maken met vorige levens en versterkt de stroming van Kundalini energie. De steen versterkt ook de verbinding met de natuur en natuurgeesten. Ook kan zilveroog ondersteunen bij pendelen en wichelroede lopen.

 

Verzorging

Zilveroog kan beter niet te lang worden blootgesteld aan water.

 

Chakra

Basis (1e), heiligbeen (2e), zonnevlecht chakra (3e) en hart chakra (4e).

 

Chemische eigenschappen

Samenstelling: H4Mg3Si2O9, hardheid: 2,5-5,5 & dichtheid: 2,5-2,6.