Kunziet

 

Algemene informatie

Kunziet is net als hiddeniet een vorm van spodumeen en paarsroze van kleur. De steen is doorzichtig tot doorschijnend met een glasachtige glans.

 

Werking

Kunziet is een hele spirituele en beschermende steen. Het werkt sterk in op het hart chakra en stimuleert hierdoor eigenschappen als dienstbaarheid, nederigheid, tolerantie, het vermogen om je te verplaatsen in een ander, fouten toegeven en kritiek ontvangen, overgave, ergens helemaal voor gaan en helpt je met het ontvangen en geven van liefde. De steen maakt flexibel en onafhankelijk, vermindert blokkades en weerstanden en helpt je gevoelens te uiten. Hierdoor helpt het bij het opruimen van emotionele bagage uit zowel dit als vorige levens. Het werkt opbeurend en inspirerend en heeft hiermee een goede invloed op (bipolaire) depressies. Het brengt balans in ratio en intuïtie. Spiritueel beschermt kunziet tegen alle mogelijk negatieve invloeden zoals negatieve energie, negatieve straling en negatieve invloeden van mensen. Tevens bevordert de steen een diepe meditatie. Fysiek heeft het een positieve werking op de zenuwen (bijvoorbeeld bij zenuwpijn en neuralgie), het geheugen, de zintuigen, ischias, gewrichten, een beklemmend gevoel in de borst, hart en bloedsomloop. Kunziet kan afvallen ondersteunen als het overgewicht (deels) een emotionele oorzaak heeft.

 

Verzorging

Kunziet kan beter niet te veel blootgesteld worden aan water en te veel blootstelling aan (fel) zonlicht kan de steen doen verkleuren.

 

Toepassingen

  • Kunziet kan op of bij het lichaam gedragen worden.
  • De steen kan op een plek op het lichaam gelegd worden waar de werking nodig is.
  • Het kan verwerkt worden tot een elixer.

 

Sterrenbeeld

Schorpioen

 

Chakra

Hart chakra (4e)

 

Chemische eigenschappen

Samenstelling: LiAlSi2O6, hardheid: 6,5-7 & dichtheid: 3,2.

 

Kunziet kopen in de webwinkel

 

Kunziet ruw Kunziet steen Kunziet hanger Kunziet armband
Kunziet ruw Kunziet stenen Kunziet hangers Kunziet armbanden
Kunziet ketting Kunziet sieraden
Kunziet kettingen Kunziet sieraden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »