Vanadiniet

 

Algemene informatie

Vanadiniet is kleurloos, geel tot roodbruin en is doorschijnend tot opaak.

 

Werking

Vanadiniet heeft een sterke connectie met de aarde en werkt dan ook aardend. Het verbetert de concentratie en helpt je om mentale ruis en storende of malende gedachten te verminderen waardoor je helder en doelgericht kunt denken en handelen. Het gaat verspilling tegen, zowel van energie als geld. Ook helpt de steen je thuis voelen in je eigen lichaam. Spiritueel kan vanadiniet heel goed gebruikt worden bij spirituele activiteiten zoals bijvoorbeeld meditatie en astraal reizen om je geest leeg te maken en daarmee de ontvankelijkheid voor inzichten en ervaringen te vergroten. Ook helpt het je chakra’s in balans brengen. Fysiek helpt vanadiniet bij problemen aan de ademhalingswegen zoals astma en longproblemen. Ook heeft het een gunstige werking op chronische vermoeidheid en de blaas.

 

Toepassingen

Vanadiniet kan beter niet direct op de huid gedragen worden en inwendig gebruik moet vermeden worden omdat de steen giftig is. Daarom is het ook raadzaam om de handen te wassen nadat je de steen aangeraakt of gebruikt hebt.

 

  • Vanadiniet kan op een relevante plaats gelegd worden.
  • Vanadiniet kan tot een elixer verwerkt worden mits de steen in direkt contact komt met het water (door de steen bijvoorbeeld in een glazen bakje te plaatsen en dit bakje dan weer in het water te plaatsen). Dit elixer kan bij problemen aan de ademhalingswegen op de borstkas gewreven worden.

 

Chakra

Heiligebeen (2e) & aardechakra (onder de voeten)

 

Chemische eigenschappen

Samenstelling: Pb5(VO4)3Cl, hardheid: 3,5-4 & dichtheid: 6,94.

 

Vanadiniet kopen in de webwinkel

 

Vanadiniet steen Vanadiniet hangers Vanadiniet sieraden
Vanadiniet stenen Vanadiniet hangers Vanadiniet sieraden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »