Kyaniet

 

Algemene informatie

Kyaniet of distheen is wit, groenachtig, blauw, blauw/grijsgestreept. De is steen is gelaagd, doorzichtig of opaak met een glas- of parelmoerglans. Het is een hele kwetsbare steen.

 

Werking

Kyaniet is een spirituele steen met een kalmerende en evenwichtige werking. Het helpt ons de regie over ons eigen leven voeren en om in te zien dat we geen marionetten van het lot zijn maar onze eigen toekomst vorm kunnen geven. De steen werkt kalmerend, brengt innerlijke rust en helpt onze blokkades en angsten te doorbreken. Het maakt spontaan, empathisch en zet aan tot zelfexpressie en communicatie. Het bevordert ook helderheid van geest, logisch en rationeel denken en eerlijk en oprecht zijn. Spiritueel vergroot het onze paranormale vermogens en intuïtie en helpt bij meditatie en contact maken met gidsen. De steen werkt aardend en reinigt de chakra’s en aura en brengt ze in balans. Fysiek heeft kyaniet een positieve werking op de (kleine) hersenen, motoriek en flexibiliteit, spieren, schildklier, (bij)nieren, keel en strottenhoofd en werkt koortsverlagend. Het is een goede steen voor zangers en mensen die in het openbaar moeten spreken.

 

Verzorging

Ruwe kyaniet kan beter niet onder hard stromend water gereinigd worden. 

 

Toepassingen

  • Kyaniet kan op of bij het lichaam gedragen worden.

 

Chakra

Keel chakra (5e) & voorhoofd chakra (6e)

 

Etymologie

Kyaniet is vernoemd naar het Griekse woord kyanos wat blauw betekent. Distheen komt van de Griekse woorden di (= twee) en stenos = kracht.

 

Vindplaats

Kyaniet wordt momenteel nog gewonnen in o.a. de Verenigde Staten, Brazilië, Zwitserland en Frankrijk.

 

Chemische eigenschappen

Samenstelling: Al2SiO4, hardheid: 5-7 & dichtheid: 3,6-3,7.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »