Malachiet

 

Algemene informatie

Malachiet is geelgroen tot zwartgroen en is doorschijnend met een glasachtige tot zijdeglans.

 

Werking

Malachiet is een krachtig werkende steen. Het beschermt tegen straling, vervuiling, ongevallen en andere bronnen van negatieve energie en gevaar. De steen brengt emotionele balans en stabiliteit en maakt weerbaarder. Het vermindert angst en kan onderdrukte gevoelens en ervaringen naar de oppervlakte brengen. Hierdoor helpt het om positieve veranderingen te maken en blokkades, remmingen en negatieve gedragspatronen los te laten. Malachiet versterkt empathie en begrip en stimuleert gezonde en gelijkwaardige (vriendschappelijke) relaties. Fysiek werkt het ontgiftend, bloeddrukverlagend en versterkt het immuunsysteem en het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Daarnaast kan malachiet helpen bij astma, artritis en artrose, botbreuken, epilepsie en problemen aan het hart en de bloedvaten. De steen is met name heel geschikt voor vrouwen omdat het een positieve werking heeft op de vrouwelijke geslachtsorganen, (pre)menstruele klachten, vrouwelijke seksuele problemen (met name met een emotionele of traumatische achtergrond) en ondersteunt bij een bevalling.

N.B.: Malachiet kan in uitzonderlijke gevallen lichte hartkloppingen veroorzaken; verwijder het dan meteen en vervang het door rozenkwarts of rhodoniet.

 

Verzorging

Omdat malachiet veel negatieve energie absorbeert moet de steen regelmatig gereinigd worden. De steen niet reinigen met water of zout want het kan hier door aangetast worden. Onder invloed van (fel) zonlicht kan malachiet zijn kleur verliezen. 

 

Toepassingen

  • Malachiet kan op of bij het lichaam gedragen worden.
  • De steen kan op een plek op het lichaam gelegd worden waar de werking nodig is.
  • Het kan op de plexus solaris gelegd worden om negatieve emoties te absorberen (daarna goed reinigen!) .
  • Malachiet kan verwerkt worden tot een zeer krachtig werkend elixer. Daarom met een zeer lage dosis beginnen of beperken tot uitwendig gebruik. Bij het maken van het elixer mag de steen niet in contact komen met water want dan wordt het giftig.

 

Chakra

Hartchakra (4e)

 

Sterrenbeeld

Schorpioen

 

Chemische eigenschappen

Samenstelling: Cu3(CO3)2(OH)2, hardheid: 3,5-4 & dichtheid: 3,9-4.

 

Malachiet kopen in de webwinkel

 

Malachiet steen Malachiet bol Malachiet hanger Malachiet armband
Malachiet stenen Malachiet bollen en eieren Malachiet hangers Malachiet armbanden
Malachiet ketting Malachiet sieraden Malachiet zilveren hanger Malachiet oorbellen
Malachiet kettingen Malachiet sieraden Malachiet zilveren hangers Malachiet oorbellen
Malachiet ring Malachiet kralen
Malachiet ringen Malachiet kralen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »