Angeliet

 

Algemene informatie

Angeliet is de lichtblauwe anhydriet soort en behoort tot de sulfaten. De steen is opaak met een glasglans. Angeliet is eigenlijk gecomprimeerde celestiet en heeft daarom een sterke connectie met de eigenschappen van deze steen. Lavendel anhydriet wordt ook wel foutief lavendel angeliet genoemd.

 

Werking

Angeliet is een beschermende en kalmerende steen. Het bevordert een gevoel van innerlijke vrede, verbondenheid, empathie en mededogen. Het heeft een kalmerende werking bij zware psychische belasting en heftige emoties. Het helpt je eerlijk zijn en gevoelens te uiten en om veranderingen en zaken die niet veranderd kunnen worden te accepteren. Angeliet bevordert astraal reizen en spirituele ervaringen en communicatie (met name met engelen) maar zorgt er ook voor dat je goed geaard blijft. Fysiek heeft angeliet een positieve werking op de nieren en de waterhuishouding in het lichaam, vochtophoping of oedeem, keel, ontstekingen, schildklier, longen en werkt verkoelend.

 

Verzorging

Angeliet niet reinigen met water. De steen kan hier door aangetast worden. 

 

Toepassingen

  • Angeliet kan op of bij het lichaam gedragen worden.
  • Angeliet kan op de keel gelegd worden of zo dicht mogelijk bij de keel gedragen worden voor het verbeteren van communicatieve vaardigheden of uiten van gevolens en bij keel- en schildklierproblemen.
  • Angeliet kan op het derde oog geplaats worden bij astraal reizen en om contact te maken met engelen en hogere energiëen.

 

Chakra

Keel chakra (5e) & voorhoofd chakra (6e)

 

Sterrenbeeld

Waterman

 

Etymologie

Angeliet is vanwege zijn werking en zachtblauwe kleur vernoemd naar angel of engel.

 

Vindplaats

Angeliet wordt o.a. in Duitsland, Chili, Japan en Rusland gevonden.

 

Chemische eigenschappen

Samenstelling: CaSo4, hardheid: 3-3,5 & dichtheid: 2,8-3.

 

Angeliet kopen in de webwinkel

 

Angeliet steen Angeliet hanger Angeliet sieraden Angeliet oorbellen
Angeliet stenen Angeliet hangers Angeliet sieraden Angeliet oorbellen