Bariet

 

Algemene informatie

Bariet is een barium-sulfaat en behoort tot de sulfaten. Het kan o.a. kleurloos, wit, geel, grijs en blauw zijn. Het is transparant, doorschijnend of opaak en heeft een glas- of parelglans. Bariet is niet oplosbaar in water, zuren en basen.

 

Werking

Bariet maakt onafhankelijk en helpt je in je kracht staan. Het stimuleert je om je leven in eigen hand te nemen, om voor jezelf op te komen en maakt minder verlegen. De steen helpt je je levensdoel vinden en waarmaken. Daarnaast werkt het vitaliserend en heeft een positieve werking op chronische vermoeidheid, uitputting, depressie en neerslachtigheid en verslavingen. Het stimuleert dromen en het onthouden van dromen en is een goede steen om mee te mediteren. Bariet heeft een positief effect op het geheugen, de hersenen en het zenuwstelsel.

 

Verzorging

Bariet kan beter niet met water gereinigd worden. 

 

Chakra

Zonnevlecht chakra (3e) & keel chakra (5e).

 

Etymologie

De naam bariet komt van het Griekse woord barys wat "zwaar " betekent. Dit vanwege het uitzonderlijk hoge gewicht voor een niet metaalhoudend mineraal.

 

Vindplaats

Bariet is een veel voorkomend mineraal en wordt o.a. gevonden in China, Europa (o.a. Engeland, Duitsland, Spanje), VS, Bolivia en Australië.

 

Chemische eigenschappen

Chemische formule: BaSO4, hardheid: 3 - 3,5 en dichtheid: 4,5.

 

Bariet kopen in de webwinkel

 

Barende steen Barende hanger
Bariet stenen Bariet hangers