Chalcopyriet

 

Algemene informatie

Chalcopyriet of koperkies is een koper-ijzer-disulfide. Het is een bronsgele steen soms met blauwpaarse geïriseerde aanloopkleuren en groen of zwarte strepen.

 

Werking

Chalcopyriet is een sterk inzichtgevende steen, zowel in je omgeving als in jezelf. Het helpt de waarheid blootleggen. Het versterkt je intuïtie en helpt je contact maken met je innerlijke kennis bron. Ook waarneming en logisch denken worden versterkt zodat inzicht op alle niveaus (rationeel, intuïtief en spiritueel) bevordert wordt. De steen trekt overvloed en voorspoed aan. Chalcopyriet bevordert spirituele groei door bepaalde inzichten en kennis aan te boren. Het helpt om energetische blokkades te doorbreken en bevordert diepe, inzichtgevende meditatie. Fysiek werkt de steen ontgiftend, ontstekingsremmend en koortsverlagend. Het heeft een positieve werking op artritis, artrose, bronchitis, haargroei, haarvaten, hersenen en infecties.

 

Verzorging

Chalcopyriet kan beter niet te lang aan water blootgesteld worden. 

 

Chakra

Allemaal

 

Etymologie

De naam chalcopyriet komt van de Griekse woorden "chalkos" (koper), en "pyrites" (vuur stoken).

 

Vindplaats

Chalcopyriet wordt o.a. gevonden in Australië, China, Ethiopië, Spanje, Frankrijk, Noorwegen, Zweden, Verenigde Staten, Canada en Mexico.

 

Chemische eigenschappen

Samenstelling: CuFeS2, hardheid: 3,5-4 & dichtheid: 4,1-4,3.

 

Chalcopyriet kopen in de webwinkel

 

Chalcopyriet steen Chalcopyriet hanger
Chalcopyriet stenen Chalcopyriet hangers

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »