Cupriet

 

Algemene informatie

Cupriet is een koperoxide en is rood tot roodbruin van kleur. Sonora sunrise is een combinatie steen die cupriet en chrysocolla bevat.

 

Werking

De energie van cupriet is pure levensenergie en heeft een sterke connectie met de voedende vrouwelijke oerenergie. De steen bevordert levenskracht en vitaliteit. Het vergroot de wilskracht, helpt verantwoordelijkheid nemen en gaat angst, onzekerheden en twijfel tegen. Cupriet geeft de innerlijke kracht en moed om met moeilijke situaties om te gaan zoals bijvoorbeeld bij ernstige of terminale ziekte. De steen maakt vrij (van o.a. autoriteit en verstikkende regels), het stimuleert creativiteit en activeert de Kundalini energie in de ruggengraat. Fysiek werkt het sterk in op het vrouwelijk lichaam en het vrouwelijk hormoonstelsel en heeft een positieve werking op de vruchtbaarheid en vrouwelijke geslachtsorganen, menstruele klachten en klachten gerelateerd aan de menopauze. Bij mannen kan de steen helpen bij prostaatklachten. Daarnaast verbetert cupriet de bloedcirculatie en helpt bij problemen aan de longen.

 

Verzorging

Cupriet kan beter niet met water gereinigd worden. 

 

Chakra

Basis chakra (1e) en heiligbeen chakra (2e).

 

Sterrenbeeld

Waterman

 

Etymologie

Cuprum is latijns voor koper.

 

Vindplaats

Cupriet wordt o.a. gevonden in Frankrijk, Duitsland, Rusland, Japan, Australië, Namimbië, Mexico en de Verenigde Staten.

 

Chemische eigenschappen

Samenstelling: Cu2O en hardheid: 3,5 - 4.

 

Cupriet kopen in de webwinkel

 

Cupriet steen Cupriet hanger
Cupriet stenen Cupriet hangers