Scapoliet

 

Algemene informatie

Scapoliet is een groep mineralen bestaande uit aluminium, calcium, natriumsilicaat, chloor, carbonaat en sulfaat. Het kan geel, blauw, paars, grijs, wit en groen van kleur zijn.

 

Werking

Scapoliet stimuleert, motiveert en bekrachtigt persoonlijke groei. De steen helpt je inzien welke positieve gedragsveranderingen je kunnen helpen om dichter bij jezelf te komen en verder op je levenspad. Het maakt doelgericht, volhardend en zorgt ervoor dat je minder onderhevig bent aan (negatieve) impulsen, afleiding en passiviteit. Het geeft je de motivatie en discipline om negatieve gewoontes en verslavingen te doorbreken en je doelen te bereiken. Dit proces geeft je de kracht om je ware zelf te zijn en versterkt je gevoel van persoonlijke vrijheid en eigenwaarde. Lichamelijk heeft scapoliet een positieve werking op de ruggengraat en schouders en helpt je om spanning in je lichaam los te laten. Blauwe scapoliet helpt bij oogaandoeningen en gele scapoliet helpt bij problemen met de spijsvertering, nieren en galblaas.

 

Verzorging

Scapoliet kan beter niet met water gereinigd worden. Ook kan fel zonlicht beter vermeden worden in verband met verkleuring.

 

Chakra

Gele scapoliet werkt vooral in op het zonnevlecht chakra (3e) en blauwpaarse scaploliet werkt met name in op de voorhoofd (6e) en kruin (7e) chakra's.

 

Etymologie

Scapoliet komt van het Griekse woord skapos wat staaf betekent, vernoemd naar de vaak langwerpige kristalvorm.

 

Vindplaats

Scapoliet wordt o.a. gevonden in de Verenigde Staten, Mexico, Canada, Noorwegen, Italië, Madagaskar, Myanmar, en Sri Lanka.

 

Chemische eigenschappen

Samenstelling: 3NaAlSi3O8.NaCl - 3CaAl2Si2O8.CaCO3, hardheid: 5 - 6 & dichtheid: 2,5 - 2,7.

 

Scapoliet kopen in de webwinkel

 

Scapoliet steen Scapoliet hanger
Scapoliet stenen Scapoliet hangers

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »