Antimoniet

 

Algemene informatie

Antimoniet, ook wel stibniet genoemd, is een antimoon-sulfide en is een veel voorkomend mineraal. De kleur is loodgrijs, staalgrijs of zwart. De steen is opaak en heeft een metaalglans.

 

Werking

Transformatie, groei, affirmaties versterken en omgaan met veranderingen.

Antimoniet is een steen voor transformatie en groei. Als je bepaalde veranderingen wilt zien in je leven, helpt antimoniet om deze intenties en wensen te manifesteren en kan het mensen of middelen aantrekken die je hierbij kunnen helpen. De steen kan bijvoorbeeld overvloed aantrekken, als je deze overvloed wilt aanwenden voor zuivere doeleinden of persoonlijke groei. Het kan ook bepaalde mensen op je pad brengen, die je verder kunnen helpen of die met soortgelijke processen of plannen bezig zijn. Antimoniet helpt je ook om op een gezonde manier met veranderingen om te gaan. Het vermindert onzekerheid en angst en helpt je om beter in je kracht te staan en te herkennen wat echt belangrijk is in je leven. De steen verhoogt je frequentie en helpt contact maken met hogere energieën en kan daarom goed gebruikt worden tijdens meditatie of astraal reizen. Antimoniet werkt reinigend omdat het de doorstroming van energie verbetert. Het bevordert hierdoor mentale balans en kan helpen om infecties en overmatige spierspanning te verminderen.

 

Verzorging

Antimoniet kan beter niet met water gereinigd worden. 

 

Toepassingen

Antimoniet kan niet rechtstreeks in water geplaats worden om edelsteenwater te maken omdat de steen giftig is. Het is ook beter om de steen niet direcht op je huid te dragen en je handen te wassen nadat de steen aangeraakt is.

 

Chakra

Allemaal

 

Sterrenbeeld

Steenbok en schorpioen

 

Element

Aarde

 

Etymologie

Het woord antimoniet komt van het Griekse anthemon, wat bloem betekent en heeft betrekking op de groeivorm van de kristalclusters. De naam stibniet komt van het Griekse stibi en het Latijnse stibium wat antimoon betekent.

 

Chemische eigenschappen

Chemische formule: Sb2S3, hardheid: 2 en dichtheid: 4,6 -4,7.

 

Vindplaats

Antimoniet wordt o.a. gevonden in Canada, Mexico, Peru, Japan, China, Duitsland, Roemenië, Italië, Frankrijk en Engeland.

 

Antimoniet kopen in de webwinkel

 

Antimoniet ruw
Antimoniet ruw

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »