Chrysoberyl

 

Algemene informatie

De twee bekendste varianten chrysoberyl zijn alexandriet, een steen die onder invloed van kunstlicht van groen naar rood kan verkleuren, en kattenoog, een geelbruine steen welke verkleurt met wisselende lichtinval. De steen is doorzichtig met een glasachtige tot vette glans. Kattenoog kwarts is een kwarts variant met een kattenoog effect en wordt ook onder de naam kattenoog verkocht.

 

Werking

Chrysoberyl stimuleert zowel intuïtie en spirituele kracht als verstand en persoonlijke kracht. Aan de ene kant bevordert het wilskracht, zelfvertrouwen, eigenwaarde, charisma, strategisch denken en plannen en creativiteit maar het bevordert ook mediamieke gaven, helderziendheid, mededogen en vergeving. Het brengt een mooie balans in gevoel & spiritualiteit en ratio en brengt de twee hersenhelften in balans. Fysiek stimuleert chrysoberyl het zelfgenezend vermogen van het lichaam en werkt ontstekingsremmend en ontgiftend. Het heeft een positieve invloed op de lever en het cholesterolgehalte.

Naast deze algemene eigenschappen van chrysoberyl hebben alexandriet en kattenoog de volgende aanvullende eigenschappen.

Alexandriet helpt contact maken met Goddelijke liefde, helpt angsten en negatieve gevoelens loslaten en maakt vrolijk en gelukkig. Daarnaast helpt het ook een connectie maken met Goddelijke kennis, kennis uit oude beschavingen en kennis uit de Akasha kronieken. Fysiek heeft alexandriet een positieve invloed op de klieren, het zenuwstelsel en de hersenen.

Kattenoog werkt aardend en beschermt je aura tegen negatieve energie door het te absorberen (regelmatig reinigen dus). Het stimuleert vertrouwen, geluk, innerlijke rust en voorspoed. Fysiek heeft het een gunstige werking op de ogen en hoofdpijn.

 

Verzorging

Chrysoberyl kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. 

 

Toepassingen

Voor de spirituele en psychische werking kan gemediteerd worden met chrysoberyl en voor de fysieke werking kan de steen gedragen worden.

 

Chakra

Chrysoberyl werkt in op het zonnevlecht chakra (3e) en het hart chakra (4e). Alexandriet werkt in op het hart chakra (4e), het voorhoofd chakra (6e) en het kruin chakra (7e).

 

Etymologie

Chrysoberyl komt van de Griekse woord khrusosen goud en de naam van het mineraal beryl.

 

Vindplaats

Chrysoberyl komt voor in Madagaskar, Brazilië (Esperíto Santo), Rusland (Oeralgebergte), Zimbabwe (Nyanda) en Sri Lanka (Ratnapura).

 

Chemische eigenschappen

Samenstelling: BeAl2O4, hardheid: 8,5 & dichtheid: 3,7.

 

Chrysoberyl kopen in de webwinkel

 

Chrysoberyl steen Chrysoberyl hanger Chrysoberyl sieraden
Chrysoberyl stenen Chrysoberyl hangers Chrysoberyl sieraden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »