Oranje calciet

 

Algemene informatie

Oranje calciet is geeloranje tot fel oranje van kleur en kan witte banden vertonen.

 

Werking

Calciet activeert en stimuleert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en ontwikkeling. De steen werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en geeft hoop en moed. Het verenigt gevoel en verstand, kalmeert de geest en zorgt hiermee voor innerlijke rust. Calciet stimuleert analytisch denken, bevordert de concentratie en trekt succes aan. Het kan negatieve energie uit een ruimte absorberen (regelmatig reinigen). Fysiek stimuleert het de stofwisseling en het immuunsysteem en bevordert groei in kinderen. Het heeft een gunstige werking op het hart en hartritmestoornissen, het skelet, de gewrichten en stimuleert de calciumopname.

Naast de algemene eigenschappen van calciet werkt oranje calciet reinigend en vitaliserend. Het herstelt de geestelijke balans, werkt stemmingsverbeterend en heeft een positief effect op angst en neerslachtigheid. Fysiek heeft de steen een positieve werking op de voortplantingsorganen, spijsvertering, darmen (bijvoorbeeld ziekte van Crohn en obstipatie), kolieken en galblaas. Het kan ondersteunen bij verschillende vormen van (seizoensgebonden) depressie. Tijdens de zwangerschap kan oranje calciet de ontwikkeling van de foetus ondersteunen en ochtendmisselijkheid verminderen.

 

Verzorging

Oranje calciet is een zachte steensoort en breekt makkelijk. De steen kan beter niet te veel aan water blootgesteld worden.

 

Chakra

Oranje calciet werkt in op het heiligbeen chakra (2e).

 

Chemische eigenschappen

Samenstelling: CaCO3, hardheid: 3 & dichtheid: 2,7.

 

Oranje calciet kopen in de webwinkel

 

Oranje calciet ruw Oranje calciet steen Oranje calciet hanger Oranje calciet ketting
Oranje calciet ruw Oranje calciet stenen Oranje calciet hangers Oranje calciet kettingen
Oranje calciet sieraden Oranje calciet kralen
Oranje calciet sieraden Oranje calciet kralen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »