Groene calciet

 

Algemene informatie

Groene calciet is zachtgroen tot appelgroen van kleur.

 

Werking

Calciet activeert en stimuleert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en ontwikkeling. De steen werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en geeft hoop en moed. Het verenigt gevoel en verstand, kalmeert de geest en zorgt hiermee voor innerlijke rust. Calciet stimuleert analytisch denken, bevordert de concentratie en trekt succes aan. Het kan negatieve energie uit een ruimte absorberen (regelmatig reinigen). Fysiek stimuleert het de stofwisseling en het immuunsysteem en bevordert groei in kinderen. Het heeft een gunstige werking op het hart en hartritmestoornissen, het skelet, de gewrichten en stimuleert de calciumopname.

Naast de algemene eigenschappen van calciet maakt groene calciet flexibel en helpt bij het loslaten van oude denk- en gedragspatronen. Het herstelt de emotionele balans en maakt positief en optimistisch. Fysiek heeft het een positieve werking op het hart, de huid, artritis, artrose, kolieken en koorts.

 

Verzorging

Groene calciet is een zachte steensoort en breekt makkelijk. De steen kan beter niet te veel aan water blootgesteld worden.

 

Chakra

Groene calciet werkt in op het hart chakra (4e).

 

Chemische eigenschappen

Samenstelling: CaCO3, hardheid: 3 & dichtheid: 2,7.

 

Groene calciet kopen in de webwinkel

 

Groene calciet ruw Groene calciet steen Groene calciet hanger
Groene calciet ruw Groene calciet stenen Groene calciet hangers

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »