Turkoois

 

Algemene informatie

Turkoois is hemelblauw, groenblauw of appelgroen van kleur. De steen is doorschijnend tot opaak met een glasachtige tot vettige glans. Omdat het een zeldzaam gesteente is wordt turkoois vaak nagemaakt door howliet of magnesiet te verven. Ook worden kleine turkoois deeltjes, te klein om te verwerken, gemalen en vervolgens samengeperst (of gereconstrueerd) tot een grotere steen.

 

Werking

Turkoois is een sterk geneeskrachtige, zuiverende en beschermende steen. Het  brengt evenwicht: turkoois kan kalmerend werken en voor innerlijke rust zorgen maar werkt ook vitaliserend bij uitputting. Het heeft een positieve werking op depressie, stemmingswisselingen, apathie en paniekaanvallen. Turkoois werkt inzichtgevend en laat zien dat je verantwoordelijk bent voor je eigen geluk en gaat hierdoor een slachtofferhouding en zelfdestructief gedrag tegen. Het bevordert creativiteit bij het oplossen van problemen, empathie en (romantische) liefde. Turkoois beschermt tegen negatieve energie, straling, invloeden en stoffen van buitenaf, werkt zuiverend en brengt de chakra’s in balans. Fysiek werkt de steen pijnstillend, krampopheffend, ontstekingsremmend en ontgiftend. Het ondersteunt de opname van voedingsstoffen en heeft een positieve werking op reuma, jicht, maag, de ogen, het immuunsysteem en virusinfecties.

 

Verzorging

Turkoois niet reinigen met water. De steen kan hier door aangetast worden. Turkoois kan onder invloed van (fel) zonlicht verkleuren.

 

Sterrenbeeld

Waterman & Vissen

 

Chakra

Keelchakra (5e)

 

Chemische eigenschappen

Samenstelling: CuAl6(PO4)4(OH)8.4(H20), hardheid: 5-6 & dichtheid: 2,6-2,8.

 

Turkoois kopen in de webwinkel

 

Turkoois ruw Turkoois steen Turkoois bol Turkoois hanger
Turkoois ruw Turkoois stenen Turkoois bollen Turkoois hangers
Turkoois armband Turkoois ketting Turkoois zilveren hanger Turkoois oorbellen
Turkoois armbanden Turkoois kettingen Turkoois zilveren hangers Turkoois oorbellen
Turkoois ring Turkoois cabochon Turkoois kralen
Turkoois ringen Turkoois cabochons Turkoois kralen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »