Schalenblende

 

Algemene informatie

Schalenblende is geel, beige tot bruin en zwart van kleur. De steen is opaak en heeft een harsachtige tot vettige glans.

 

Werking

Schalenblende bevordert aanpassingsvermogen en het natuurlijk herstel van het lichaam. Het helpt grote veranderingen in het leven te doorstaan door het doorbreken van oude patronen en het stimuleren van het aanpassingsvermogen in nieuwe situaties. De steen helpt bij piekeren en slapeloosheid door het niet stop kunnen zetten van de gedachten. Schalenblende heeft een positieve werking bij uitputting, zwak voelen, moedeloosheid, angst en innerlijke onrust en bevordert abstract denken, concentratie, intuïtie, spontaniteit en communicatieve vaardigheden. Fysiek heeft de steen een positief effect op de ontwikkeling van de hersenen, smaak en reukzin, het netvlies, regeneratie en wondherstel, het immuunsysteem, diabetes, prostaatklachten en de geslachtsklieren.

 

Verzorging

Een bijzonder geschikte manier om schalenblende te reinigen en op te laden is door de steen een nachtje in de aarde te stoppen. Reinigen onder stromend water raden we af bij deze steen.

 

Chakra

Basis chakra (1e), heiligbeen chakra (2e) en zonnevlecht chakra (3e).

 

Chemische eigenschappen

Samenstelling: (Zn,Fe)S, hardheid: 3,5-4 & dichtheid: 4.

 

Schalenblende kopen in de webwinkel

 

Schalenblende steen Schalenblende hanger
Schalenblende stenen Schalenblende hangers

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »