Orthoklaas

 

Algemene informatie

Orthoklaas behoort tot de veldspaat familie en is kleurloos, wit, geel- of oranjeachtig of rood. De steen is doorzichtig tot opaak met een glasachtige tot parelmoerglans. Een bekende variant is maansteen.

 

Werking

Orthoklaas maakt optimistisch en geeft inzicht. Het is een goede steen voor groepen gezien het samenwerking bevordert en inzicht geeft in groepsprocessen. Het bevordert ook eigenliefde, zelfinzicht en innerlijke groei. Orthoklaas werkt kalmerend en vermindert emotionele stress, zorgen en spanningen. De steen ondersteunt wensen en affirmaties. Het helpt creatieve oplossingen te vinden voor problemen. Spiritueel brengt het de chakra’s en meridianen in balans en helpt aarden. Fysiek helpt orthoklaas bij een beklemmend gevoel op de borst, maagproblemen en spraakproblemen.

 

Verzorging

Orthoklaas is een hele zachte en broze steen. Er komen gemakkelijk krassen in en hij is zeer breekbaar. Met het onderhouden van de steen is het verstandig om chemicaliën, fel zonlicht en water zo veel mogelijk te vermijden. Als de steen zijn glans verliest kan je deze opwrijven met een doek met eventueel wat olie erop.

 

Chakra

Zonnevlecht chakra (3e)

 

Chemische eigenschappen

Samenstelling: KAlSi3O8, hardheid: 6 & dichtheid: 2,5-2,6.

 

Orthoklaas in de winkel in de webwinkel

 

Orthoklaas steen Orthoklaas hanger
Orthoklaas stenen Orthoklaas hangers

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »