Lemurisch zaad kristal

 

Algemene informatie

Lemurisch zaad kristal is een zeldzame vorm van laserkwarts. Het heeft dezelfde natuurlijk gevormde, langgerekte uitgekristalliseerde vorm, maar heeft daarnaast over een groot gedeelte van het kristal horizontale strepen lopen, die goed voelbaar zijn. De meeste lemurische zaad kristallen zijn helder, vaak met een licht roodroze gloed die veroorzaakt wordt door het licht dat valt op een doorzichtige coating van ijzeroxide. Er zijn ook gekleurde varianten zoals rook lemurisch zaad kristal, citrien lemurisch zaad kristal en roze lemurisch zaad kristal. Deze varianten zijn nog zeldzamer dan de heldere vorm.

 

Werking

Lemurisch zaad kristal is een zeer goed instrument om de chakra's mee te reinigen en in balans te brengen. Het kristal helpt bij het verwijderen van aan het lichaam gehechte entiteiten, karmisch afval en andere negatieve energie die in het lichaam huist. Ook verwijdert het eigen energie die niet meer goed voor je is, zoals oud verdriet en boosheid. Hierdoor kan het oude en negatieve gedragspatronen verminderen. Naast het gebruik van lemurisch zaad kristallen als hulpmiddel voor energetisch lichaamswerk, zijn ze ook heel geschikt voor mensen die het werken met energie willen overbrengen op anderen. Het gebruiken van lemurisch zaad kristallen voor dit doel zal de overdracht van informatie en de ontwikkeling van de 'leerlingen' stimuleren. Hiernaast geeft het kristal inzicht en helpt contact maken met engelen en gidsen. Het opent je voor allerlei spirituele dimensies, kennis en inzichten met name op het gebied van vorige levens, reïncarnatie, multidimensionaliteit, het grote geheel en het opdoen van oude (verloren) kennis.

 

Verzorging

Lemurisch zaad kristal kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. 

 

Toepassingen

- Mediteer met het lemurisch zaad kristal en laat je vingers langs de horizontale strepen glijden om de in het kristal aanwezige kennis in je op te nemen.
- Leg het lemurisch zaad kristal onder je kussen om lucide dromen te stimuleren en/of om boodschappen door te krijgen via je dromen.
- Gebruik het kristal als instrument tijdens energetisch werk om blokkades te doorbreken en transformatie te bevorderen of om entiteiten te verwijderen.
- Gebruik het kristal om bepaalde kennisoverdracht en leerprocessen te stimuleren.

NB:

Zorg dat je goed geaard bent tijdens het werken met lemurisch zaad kristal en aardt jezelf ook na het gebruik grondig. Een stuk elestiaal rookkwarts (alligatorkwarts) of boji stenen kunnen hier goed bij helpen.

Gebruik het kristal voorzichtig en richt de punt nooit zomaar op iemand.

 

Chakra

Allemaal

 

Etymologie

De naam lemurisch zaad kristal verwijst naar het verhaal van zijn oorsprong. Het idee is dat in de laatste dagen vóór de val van het Lemurische rijk, kristallen geprogrammeerd zijn met (lemurische) wijsheden en dat deze kristallen vervolgens in de aarde 'geplant' zijn. De informatie in die kristallen is vervolgens doorgegeven aan nieuw gevormde kristallen die daar bovenop of in de buurt bij zijn gegroeid. Deze kristallen en dus ook de informatie die zij bevatten, zou pas weer aan de oppervlakte komen op het moment dat de wereld er aan toe is.

 

Vindplaats

Lemurisch zaad kristal wordt vooral gevonden in de Diamantina regio in Brazilië.

 

Chemische eigenschappen

Samenstelling: SiO2, hardheid: 7 & dichtheid: 2,6.

 

Lemurisch zaad kristal kopen in de webwinkel

 

Lemurisch zaad kristal Lemurisch zaad kristal hangers
Lemurisch zaad kristallen Lemurisch zaad kristal hangers

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »