Edelstenen zijn heel geschikt voor dieren

Dieren zijn veel gevoeliger voor de werking van edelstenen dan mensen. Laat een dier daarom niet meer dan één steensoort tegelijkertijd dragen. Dat betekent echter ook dat dieren juist heel veel baat kunnen hebben bij het dragen van edelstenen.

Niet alle stenen zijn geschikt voor dieren. De volgende stenen kunnen over het algemeen veilig gebruikt worden maar let altijd goed op signalen dat een steen misschien toch te sterk inwerkt op het dier.

 

Aquamarijn
helpt bij allergieën en klachten aan de ogen, het gebit en de schildklier.

Aventurijn
helpt bij huidproblemen en jeuk, bevordert rust en een gevoel van welzijn en helpt bij emotionele problemen en nervositeit.

Barnsteen
is goed tegen teken en vlooien, vermindert angst en onzekerheid en helpt dieren die moeite hebben om voor zichzelf op te komen.

Bergkristal
werkt reinigend en vitaliserend en vergroot de concentratie.

Calciet (oranje)
kan ondersteuning bij maag- en darmproblemen.

Carneool
vermindert futloosheid en jaloezie, bevordert levenslust en is goed voor botten en gewrichten. 

Chalcedoon
maakt rustig en heeft een positieve werking op suikerziekte en ademhalingsproblemen en helpt honden die moeilijk alleen kunnen zijn.

Chrysocolla
werkt ontspannend, helpt bij ouderdomsklachten en vochtophoping en helpt een dier om zich meer open te stellen voor nieuwe mensen en dieren.

specifiek voor honden: De steen werkt daarom goed bij het afstemming van baasje en hond en kan dus gedragen worden bij het opvoeden (bijvoorbeeld tijdens een honden cursus of training) of als er een verandering plaatsvindt in de samenstelling van de roedel. 

Citrien
maakt vrolijk, bevordert zelfvertrouwen, vergroot de uitstraling en kan hiermee leiderschap bevorderen. De steen helpt ook bij spijsverteringsproblemen.

specifiek voor honden: Omdat citrien het zelfvertrouwen en de uitstraling van de hond vergroot is deze steen heel geschikt om tijdens een hondenshow te dragen.

Jade
werkt ontgiftend en helpt bij problemen aan het urinestelsel, de blaas en de nieren.

specifiek voor honden: werkt rustgevend met name tijdens het reizen (bijv. in de auto).

specifiek voor katten: werkt ondersteunend bij blaasgruis.

Jaspis (dalmatiër)
beschermt tegen negatieve energie en heeft een positieve werking op zenuwen, kraakbeen, verstuikingen en reflexen. 

Labradoriet
zorgt ervoor dat een dier niet alle spanningen van zijn omgeving en de mensen om hem heen in zich opneemt. De steen helpt ook bij problemen met de stofwisseling.

Lapis lazuli
helpt dieren beter luisteren en vermindert onnodig krabben, neurotische gedrag en epilepsie.

specifiek voor honden: bevordert het reukvermogen en kameraadschap. Ondersteunt een hond om weer te leren in eerste instantie zijn neus te gebruiken.

Mosagaat
helpt tegen angst en bij verwerken van trauma's. Het werkt tegen spanning en nervositeit die tot uiting komt in dominant gedrag.

specifiek voor honden: De steen helpt honden meer naar hun natuurlijke basis instinct te komen.

Rode jaspis
werkt activerend, ook op de stofwisseling waardoor de eetlust op gang komt. De steen geeft moed en volharding en is goed voor het bloed en de bloedsomloop.

Rozenkwarts
vergemakkelijkt de uitwisseling van liefde, bevordert harmonie en geeft troost. De steen werkt goed bij hart problemen en bij dieren die te dominant zijn. 

Toermalijn
helpt om te aarden, werkt beschermend, ontspannend en geeft zelfvertrouwen.

specifiek voor honden: Overactieve en erg angstige honden kunnen baat hebben bij deze steen.

specifiek voor katten: Katten met stress gerelateerde klachten kunnen baat hebben bij deze steen.

Turkoois
werkt beschermend, zuiverend, kalmerend, ontstekingsremmend en pijnstillend. 

specifiek voor katten: vermindert apathie en mensenschuwheid.

 

Bovenstaande lijst is bedoeld als handvat voor het kiezen van een geschikte steen voor een dier. Er zijn vaak meer stenen geschikt, maar het is aan te raden bij gebruik van andere stenen eerst advies in te winnen. Voor persoonlijk advies kun je altijd even mailen naar [email protected].

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »