Alexandriet

 

Algemene informatie

Alexandriet is een chrysoberyl variant, en kan onder invloed van kunstlicht van kleur wisselen (bijvoorbeeld van groen naar rood). Hoe groter de kleur wisseling, hoe zeldzamer en hoe hoger de waarde van de steen. Alexandriet kan verschillende tinten groen, geel en roze van kleur zijn.

 

Werking

Liefde, geluk en kennis.

Chrysoberyl stimuleert zowel intuïtie en spirituele kracht als verstand en persoonlijke kracht. Aan de ene kant bevordert het wilskracht, zelfvertrouwen, eigenwaarde, charisma, strategisch denken en plannen en creativiteit maar het bevordert ook mediamieke gaven, helderziendheid, mededogen en vergeving. Het brengt een mooie balans in gevoel & spiritualiteit en ratio en brengt de twee hersenhelften in balans. Fysiek stimuleert chrysoberyl het zelfgenezend vermogen van het lichaam en werkt ontstekingsremmend en ontgiftend. Het heeft een positieve invloed op de lever en het cholesterolgehalte.

Naast deze algemene eigenschappen van chrysoberyl heeft alexandriet de volgende aanvullende eigenschappen:

Alexandriet helpt contact maken met Goddelijke liefde, helpt angsten en negatieve gevoelens loslaten en maakt vrolijk en gelukkig. Daarnaast helpt het ook een connectie maken met Goddelijke kennis, kennis uit oude beschavingen en kennis uit de Akasha kronieken. Fysiek heeft alexandriet een positieve invloed op de klieren, het zenuwstelsel en de hersenen.

 

Verzorging

Alexandriet kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. 

 

Toepassingen

Voor de spirituele en psychische werking kan gemediteerd worden met alexandriet en voor de fysieke werking kan de steen gedragen worden.

 

Chakra

Alexandriet werkt in op het hart chakra (4e), het voorhoofd chakra (6e) en het kruin chakra (7e).

 

Etymologie

Alexandriet is vernoemd naar Tsaar Alexander II.

 

Vindplaats

Alexandriet wordt o.a. gevonden in Rusland (Oeralgebergte), Madagascar, Tanzania en Sri Lanka.

 

Chemische eigenschappen

Samenstelling: BeAl2O4, hardheid: 8,5 & dichtheid: 3,7.

 

Alexandriet kopen in de webwinkel

 

Alexandriet ruw Alexandriet hanger Alexandriet bedeltje
Alexandriet ruw Alexandriet hangers Alexandriet bedeltjes

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »