Actinoliet

 

Algemene informatie

Actinoliet is grijs, groen of zwart van kleur en heeft een glasachtige glans. De steen kan een naald-achtige vezelstructuur hebben. Actinoliet mag in Nederland niet verkocht worden omdat het een te hoog gehalte asbest bevat. Er kan alleen gezondheidsgevaar ontstaan als er in de steen geboord of gezaagd wordt en er vezels vrijkomen.

 

Werking

Bescherming, je eigen weg volgen en eigenwaarde.

Actinoliet stimuleert emotionele, spirituele en fysieke groeiprocessen. Het helpt je eigen pad volgen en een nieuwe richting inslaan wanneer dat nodig is. De steen geeft je inzicht in je eigen kwaliteiten en mogelijkheden en helpt je het goede moment afwachten om van koers te veranderen. Het helpt nieuwe doelen formuleren en geeft de daadkracht en het aanpassingsvermogen om deze doelen ook te bereiken. De steen geeft spirituele bescherming en bevordert balans in lichaam, ziel en geest. Het stimuleert creativiteit en het vermogen om te visualiseren. Fysiek werkt de steen ontgiftend en heeft een positieve werking op lever, nieren en het immuunsysteem.

 

Toepassingen

Actinoliet werkt zeer geleidelijk en kan dan ook het beste gedurende langere tijd gedragen worden als knuffelsteen.

 

Verzorging

Actinoliet in kwarts kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Actinoliet kan beter niet onder hard stromend water gehouden worden.

 

Chakra

Zwarte actinoliet werkt in op het basischakra (1e) en groene actinoliet op het hartchakra (4e).

 

Sterrenbeeld

Schorpioen

 

Etymologie

De naam actinoliet is afgeleid van het Griekse aktinos = straal. Dit vanwege de vezelige structuur die actinoliet kan aannemen.

 

Vindplaats

Actinoliet wordt o.a. gevonden in Oostenrijk (Knappenwand en Zillertal), Italië (Val Malenco), Brazilië (Bahia) en Tsjechië (Sobotín).

 

Chemische eigenschappen

Samenstelling: Ca2(Mg,Fe)5Si8O22(OH)2, hardheid: 5,5-6 & dichtheid: 3,04.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »