Calciet (oranjerood) ruw maat 2 (500 gram)

€--,-- Excl. btw
Levertijd: 1-2 werkdagen

Afmeting brokje: varieert van ca. 2,5 x 1,5 x 1,5 tot 3,5 x 2 x 2 cm.

Gewicht brokje: varieert van ca. 10 tot 40 gram.

Gewicht: 500 gram.

Kernwoorden oranje calciet: energie, geestelijk evenwicht en positiviteit.

Werking oranje calciet: het activeert en stimuleert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en ontwikkeling. De steen werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en geeft hoop en moed. Het verenigt gevoel en verstand, kalmeert de geest en zorgt hiermee voor innerlijke rust. Calciet stimuleert analytisch denken, bevordert de concentratie en trekt succes aan. Het kan negatieve energie uit een ruimte absorberen (regelmatig reinigen). Fysiek stimuleert het de stofwisseling, het immuunsysteem en de opname van calcium. Het heeft een gunstige werking op het hart en hartritmestoornissen, het skelet, botten, osteoporose, gewrichten, kneuzingen en bevordert groei in kinderen.

Naast de algemene eigenschappen van calciet werkt oranje calciet reinigend en vitaliserend. Het herstelt de geestelijke balans, werkt stemmingsverbeterend en heeft een positief effect op angst en neerslachtigheid. Fysiek heeft de steen een positieve werking op de voortplantingsorganen, spijsvertering, darmen (bijvoorbeeld ziekte van Crohn en obstipatie), kolieken en galblaas. Het kan ondersteunen bij verschillende vormen van (seizoensgebonden) depressie. Tijdens de zwangerschap kan oranje calciet de ontwikkeling van de foetus ondersteunen en ochtendmisselijkheid verminderen.

Verzorging oranje calciet: het is een zachte steensoort en breekt makkelijk. De steen kan beter niet te veel aan water blootgesteld worden.

Chakra: heiligbeen chakra (2e).